Skip to main content

Menystruktur

Skrevet 10. desember 2022

Menyen, også kalt navigasjon, på nettsiden er det viktig å ha kontroll på. En god menystruktur er det aller første vi hjelper klubber med etter de har bestilt Klubbnettside. Vi går også over og sjekker like før lansering. Da sjekker vi at følgende er på plass:

Hovedkategorier

De første menyvalgene du ser når du åpner nettsiden kaller vi hovedkategorier. Hvis klubben har flere grupper og grener kan det være naturlig at disse får en hovekategori. Da vil interesserte med kunne sortere bort alt annet og kun få frem informasjon relatert til gruppen de valgte. Det viktigste er at hovedkategorier er stikkord som de fleste har behov for å klikke innom ved jevne mellomrom.

Snarvei fra mobil

Alle hovedkategorier kan settes til å også vises som et knapp under hovednyheten på forsiden fra mobilvisning. Valget er valgfritt gjøres når du er inne og endrer et enkelt menyvalg under “Meny” i administrarormenyen.

Sponsor

Under valget Mobil meny finner du et valg kalt Sponsor. Setter du dette valget til “Ja” vil klubbens sponsorvegg vises når leseren klikker på tilhørende menyvalg. Er dette valget aktivt må du huske å endre tittel til f.eks. Sponsorer eller Samarbeidspartnere.

Ikke for mange nivåer

Du kan plassere menyvalg under hverandre som danner nivåer. Mange lager nivåer på samme måte som de lager mappestruktur på PC’n. På en nettside kan dette raskt føre til at leseren må klikke flere ganger en nødvendig for å finne informasjonen de leter etter. Vi anbefaler å forsøke å holde seg til 2 nivå og maks 3 nivåer.

Være konsekvent

Forsøk å være så konsekvent som mulig når du bygger menystruktur. Hvis hovedkategorien Fotball har menyvalgene Om fotballgruppa, Fotballstyret og Sportsplan, bør også andre grupper ha de samme valgene. Da vet leseren hvor en finner grunnleggende info på tvers av gruppene.