Skip to main content

Klubbnettside

Vi har bygget denne løsningen med ett mål - å gjøre det enklere for deg som skal administrere siden.

Hvordan det fungerer

Vi har bygget denne løsningen med ett mål - å gjøre det enklere for deg som leser klubbnyheter, søker informasjon, og ikke minst du som skal administrere siden.

Vi er selv involvert i klubbarbeid, og så oss lei av den rotete måten klubben håndterte kommunikasjon og informasjon. Med over 10 års erfaring med design og webutvikling så vi fort muligheter. I stedet for å finne løsninger som ville ha fungert halvveis slik vi selv så for oss, startet vi like godt på bunnen og bygde opp et helt nytt system selv.

På denne siden kan du lese mer om hvordan Klubbnettside fungerer - alt fra å legge ut innlegg til å sette opp menyen.

Lage nyhet

Å legge ut en nyhet er en enkel sak både fra mobil og laptop. Nyheter skal knyttes opp mot sportsgrener eller lag, og må ikke forveksles med undersider.

 1. Klikk på "Lag nyhet".
 2. Fyll inn tittel, innledning og hovedtekst. Legg til bilde, vedlegg og emner om du ønsker.
 3. Velg klubben, sportsgren eller lag nyheten tilhører.
 4. Klikk lagre for å publisere.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Du finner knappen “Lag nyhet” fra forsiden, under logoen på venstre side på desktop, og øverst på mobil. Knappen ligger alltid på samme sted uansett hvor du er på nettsideløsningen.

Når du er klar for å legge ut nyheten, gjør du følgende

 1. Skriv tittel i "Tittel"-feltet.
 2. Velg hvilket lag, sport eller annen kategori det skal ligge under.
 3. Skal det på forsiden må du velge det.
 4. (Valgfritt) Fyll inn en innledning i “Innledning”-feltet. Denne blir vist i forhåndsvisningen på forsiden før “Les mer”-knappen.
 5. Fyll inn hovedteksten i “Hovedtekst”-feltet. Her har du flere valg for å lage underoverskrifter og tykk tekst, blant annet, likt det mange er vant med i Word.

For å legge til bilde, vedlegg eller emneknagg gjør du følgende

 • Legg til bilder ved å klikke inni feltet for bilde. Bruk kun bilder tatt horisontalt. På laptop kan du også dra bildene inn i boksen fra mappen på laptopen din.
 • Legg til et vedlegg på samme måte som i bildefeltet. Klikk inni boksen og velg, eller dra vedlegget inn i boksen. Vedlegg er for eksempel PDF- eller Word-filer.
 • Til slutt kan du velge et eller flere emner innlegget skal ligge under. Klikk inni ruten, så kommer det et utvalg emner du kan velge.

Når du er ferdig å fylle inn feltene, klikker du på "Lagre innlegg", så er det publisert.

Slik ser det ut i nyhetsstrømmen på forsiden

For å gjøre det enklest mulig for deg slipper du å velge hvordan nyheten skal se ut. Dette har vi forhåndsbestemt for deg så alle nyheter ser like bra ut. Alt har sin plass, og vi sørger for at overskriften, ingressen og hovedteksten blir stilet med riktig størrelse og skrifttype, samt at bilder og vedlegg blir lagt der de skal være.


Lage underside

Å lage en underside går på samme måte som å lage en nyhet. Undersider brukes for statisk informasjon, og på menyelementer som ikke er sportsgren eller lag - som f.eks. "Om klubben" eller "Hovedstyret".

 1. Klikk på "Undersider" i administratormenyen, og "Ny underside".
 2. Fyll inn tittel, innledning og hovedtekst. Legg ved bilde og vedlegg om ønskelig.
 3. Velg hvilket menyelement det skal knyttes til (ikke klubben, sportsgren eller lag).
 4. Klikk lagre for å publisere.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

For å opprette en ny artikkel går du på "Undersider" i administratormenyen, og klikker på "Ny underside". Da vil du komme til denne siden, som er så og si identisk med "Lag nyhet".

Når du er klar for å lage undersiden, gjør du følgende

 1. Fyll inn tittel i "Tittel"-feltet. Den bør være lik menyelementet den er knyttet opp mot.
 2. Velg menyelement ved å klikke på "Meny". Her skal du velge en av hovedmenyene, eller undersider innen disse. Husk at artikler ikke skal knyttes mot sportsgrener eller lag.
 3. (Valgfritt) Fyll inn en innledning i "Innledning".
 4. Fyll inn en hovedtekst i "Hovedtekst". I artikler kan det være lurt med undertitler, lister og uthevet tekst, for å gjøre teksten oversiktlig og lett å lese. I artiklene legges informasjon som fungerer som oppslagsverk for spillere, foreldre og andre i klubben. Dette kan være informasjon om klubbledelsen, Grasrotandelen, klubbhuset, klubbens historie og lignende.

For å legge til bilde og vedlegg gjør du følgende

 • Legg til bilder ved å klikke inni feltet for bilde. Bruk kun bilder tatt horisontalt. På laptop kan du også dra bildene inn i boksen fra mappen på laptopen din.
 • Legg til et vedlegg på samme måte som i bildefeltet. Klikk inni boksen og velg, eller dra vedlegget inn i boksen. Vedlegg er for eksempel PDF- eller Word-filer.
 • Klubbnettsiden bruker filnavnet til vedlegget i listen av vedlegg. Det er derfor viktig at du sjekker at filnavnet beskriver vedlegget. Eks: Filnavn "12222017.pdf" bør endres til "Vaktliste kiosken juni 2017.pdf".

Under ser du eksempel på to opplastede vedlegg.

Her har vi laget en underside under "Om Team Bonefish", som ligger under "Klubben" i hovedmenyen.


Legge til moduler

Moduler er de feltene som ligger til høyre for nyhetsstrømmen på forsiden. Disse kan brukes for sponsorer, hurtigmenyer og viktige budskap. Er det på tide å betale medlemskontigenten kan det være lurt å sette opp en modul med påminnelse om dette.

 1. Klikk på "Moduler" i administratormenyen, og "Ny modul".
 2. Gi modulen et beskrivende navn, velg type modul og bakgrunnsfarge.
  • Lenke: Fyll inn tekst som skal vises og lenken den skal gå til.
  • Tekst: Fyll inn ønsket tekst.
  • Bilde: Legg til bilde og eventuell lenke.
 3. Lagre.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Når du er logget inn, klikker du på “Moduler”, og knappen for å legge til ny modul. Du må navngi den med en beskrivende navn, for eksempel “Grasrotandelen”. Deretter velger du type modul. Du kan velge bakgrunnsfarge fra forhåndsdefinerte standardfarger vi legger inn for dere.

De vil vises slik på forsiden:

Du bytter lett ut moduler ved å opprette nye eller å skjule nåværende. Ved å klikke på piltastene kan du bytte rekkefølge på de, og ved å klikke på øyet skjuler du den aktuelle modulen.

Lenke

Ved å velge modultype "Lenker" kan du legge til en eller flere tekstlenker. Skriv teksten og legg inn linken i “Lenke”. Linker du til en ekstern side (f.eks. https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen) er det viktig å ta med HELE lenken, dvs også “http://” i starten.

Tekst

En boks med tekst kan være passende for f.eks. telefonnummer, adresse eller annen stardarsinformasjon. På forsiden har vi brukt en tekstboks med teksten “Våre sponsorer”.

Bilde

Legger du til et bilde som modul, anbefaler vi et smalt, horisontalt bilde. Du klipper lett til dette i bildeappen på mobilen din, eller i bildevisningsprogram på laptopen din. Bilder kan også fungere som lenker ved å legge inn linken i “Url”, men dette er valgfritt.


Hovednyhet

Hovednyhet er "plakaten" som ligger i toppen av siden. En hovednyhet skal brukes til aktuelle budskap og temaer du vil fremheve. Legger du inn flere rullerer disse hvert 8. sekund.

 1. Klikk på «Hovednyhet» i administratormenyen og «nytt bilde».
 2. Last opp bildet og fyll inn tekst over én eller to linjer.
 3. Legg ved en lenke hvis du vil at brukere skal klikke seg videre.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

For å legge til en hovednyhet klikker du på “Hovednyhet” i administratormenyen, og “opprett nytt bilde”. Last opp bildet du vil bruke, og velg hva du vil skal stå over to linjer. Legg ved en lenke hvis du vil at brukere skal klikke seg videre. Den blir stående som “Les mer” og legges under teksten. Lenker du til en side utenfor ditt domene er det viktig at du tar med “http://” i starten av lenken.

Flere hovednyheter som rullerer

Har du flere budskap du vil fremheve, klikker du igjen på "Opprett nytt bilde". Klikk på pilene for å endre rekkefølgen, og skjul hovedbilder ved å klikke på øyet.

 Slik vises det på forsiden


Brukere og innlogging

Styremedlemmer, lagledere og trenere får innlogging med forskjellig tilgang. Forskjellig tilgang gjør det lettere for alle å vite hva og hvor de skal publisere innlegg og informasjon.

 1. Logg inn som "Super Administrator".
 2. Fyll inn navn, e-post, lag et passord og velg hvilken type tilgang brukeren skal ha.
 3. Klikk på lagre, og brukeren er klar med en gang.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Å sette opp en ny bruker er enkelt. Dette kan kun gjøres av en superbruker, såkalt “Super administrator”. Du klikker på “Brukere” i administratormenyen, og “Opprett en bruker”. Deretter fyller du inn navn og e-post. E-posten blir brukerens brukernavn når han eller hun skal logge seg inn. Du lager deretter et passord for brukeren. Brukeren kan senere gå inn og bytte passord hvis det er ønskelig.

Til slutt velger du hvilken tilgang brukeren skal ha.

 1. Super administrator har tilgang til alt. Dette innebærer alle innstillinger, mulighet til å sette opp menyer, moduler, brukere og hovedbilde, for å nevne noen.
 2. Category administrator får tilgang til en sport, som f.eks. håndball, og kan legge ut informasjon om sporten og de andre menyelementene under denne kategorien.
 3. Team administrator vil få tilgang til sitt lag, og dermed kun publisere innhold som gjelder dette laget.

Legge til emner

Emneknagger fungerer på den måten at de samler alle nyheter merket med samme emneknagg i én nyhetsstrøm.

 1. Klikk på «Emner» i administratormenyen, og «Nytt emne».
 2. Fyll inn ordet/ordene du vil ha som emne og lagre.
 3. Velg emne når du skriver nyheter.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Klikk på "Emner" i administratormenyen og "Opprett nytt emne". Du legger så inn ordet(ne) du vil ha som emne, og lagrer.

Når du legger ut en nyhet på klubbnettsiden kan du velge et eller flere emneknagger du vil det skal ligge under. Disse emnene er valgfrie, men vi vil vanligvis sette opp et utvalg for dere som et utgangspunkt. Du kan selv fjerne eller legge til de enmene du vil. Det anbefales å ikke ha alt for mange emner.

Slik vil oversikten se ut

Velg emne til nyheten

Inne på nyheten velger du emne du vil den skal ligge under. Denne boksen finner du nederst på siden når du oppretter nyhet. Du kan velge ett eller flere emner. Noen nyheter trenger ikke å knyttes til emner, da lar du boksen være tom.


Sette opp meny

Å sette opp menyen gjøres enkelt og logisk. Her setter du opp hele menystrukturen, utenom lagene.

 1. Klikk på «Meny» i administratormenyen og «Nytt menyelement».
 2. Sett opp hovedmenyelementer først og velg om de skal vises som hurtigmeny på mobil.
 3. Opprett menyelementer for undersider ved å velge plassering under f.eks. «Fotball». 

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Sette opp hovedmeny

Klikk på “Meny” i administratormenyen, og “Nytt menyelement”. Man starter med en helt blank menystruktur. Først setter du opp hovedmenyelementer som er overordnete (tilpasset etter hva klubben trenger). Du kan velge om disse skal vises som hurtigmeny på mobil. Her har vi laget et eksempel på hovedmeny:

Slik ser den ut på mobil

Her ser du hvilke menyelementer vi har valgt som skal vises på mobil:

Undersider

Under hvert av disse menyelementene trenger du kanskje flere undersider. Dette settes opp ved å opprette et nytt menyelement, og legge det under f.eks. “Fotball”.

Menystrukturen vil da til slutt se slik ut

 


Sette opp lag

Å sette opp lag gjør man like lett som å sette opp menyen. Her vil alle innleggene om dette laget ligge, i tillegg til at man finner laginfo.

 1. Klikk på «Lag» i administratormenyen og «Opprett et lag».
 2. Fyll inn navn på laget og hvor i menyen det skal ligge.
 3. Fyll inn informasjon om laget, kontaktpersoner, treningstider og bilde.
 4. Lagre.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Klikk på "Lag" i administratormenyen, og så "Opprett et lag". Her legger du inn navnet på laget (A-laget, Jenter 2005, Gutter 2010 etc) og bilde. Deretter velger du hvilken type sportslag de skal ligge under, i dette eksempelet er det under “Fotballagene”. Dette gjelder om klubben har forskjellige sporter. Er din klubb en ren fotballklubb vil det være naturlig å dele inn etter barne-/ungdoms-/seniorfotball for eksempel.

På lagsiden er det lurt å legge inn viktig informasjon i tekstboksen. Her legger du også inn kontaktpersoner og treningstider i feltene som er merket for det. Har du flere kontaktpersoner eller treningstider klikker du på “Ny” og et nytt felt kommer opp.

Slik vil siden se ut


Bildebruk

Bilder gjør nyheter og undersider mer interessante. Du kan legge til ett eller flere bilder per innlegg, til og med i teksten for den som vil gjøre det mer avansert. Bilder må alltid være tatt horisontalt (på siden). Minimum størrelse er 880 x 480 piksler. Noen ganger finner man ikke et passende bilde til innlegget. Da er det greit å vite at bilde er valgfritt og at nyheten/undersiden likevel blir vist frem på en god måte.

 • Bilde i nyhet/underside:
  Inne på «Lag nyhet/underisde» kan du legge til bilde ved å klikke i bildeboksen, eller markere bildene og dra de inn i boksen. Du kan velge ett eller flere bilder.
 • Bilde inni hovedteksten:
  Klikk på bildeikonet over tekstfeltet og finn frem bildet fra harddisken din.
 • Video inni hovedteksten:
  Klikk på videoikonet over tekstfeltet og lim inn lenken til videoen.
 • Velg hovedbilde for nyheten/undersiden:
  Det første bildet du legger ved blir hovedbilde. Du kan endre det ved å klikke på stjernen som ligger på bildet.

Klikk på plusstegnet under for en detaljert beskrivelse med bilder.

Detaljert beskrivelse

Bilde i nyhet/underside

Etter at du har klikket på "Lag nyhet/underside", kan du klikke inni bildeboksen og velg bildet/bildene du vil legge ut. På laptop kan du markere bildene i mappen på laptopen din og dra de over i boksen.

På laptop:

På mobil:

Flere bilder i en nyhet/underside

I bildeboksen kan man legge til ett eller flere bilder. Legger du til flere enn ett bilde listes de andre opp under hovedbildet som miniatyrbilder. Lesere trenger kun å klikke på miniatyrene og de vises over. Størrelsesforholdet mellom miniatyrbildet og det store er mindre på mobil.

På mobil: Klikk på/marker alle bildene du vil legge til.

På laptop: Du kan velge å legge inn ett og ett bilde, eller flere samtidig ved å holde inne "shift" og klikke på bildene du vil bruke.

Bilde inni hovedteksten

For å legge til et bilde inni teksten klikker du på bildeikonet i menyen over teksten. Dette kan kun gjøres fra datamaskin. Klikk så på mappen og finn frem bildet i harddisken din. Det vil automatisk bli vist i størrelsen bildefilen er, eller maks fylle hele bredden. Vil du ha det mindre enn full bredde kan du skrive inn f.eks. 50%, eller være mer nøyaktig ved å oppgi pixler.

Video inni hovedteksten

Vil du legge en video i teksten, klikker du på videoikonet som ligger ved siden av bildeikonet. Dette kan kun gjøres fra datamaskin.

Først trenger du lenken til videoen. Den finner du på YouTube eller Vimeo ved å klikke på "Share" og kopier lenken som vises. Slik ser det ut på YouTube:

Deretter limer du lenken inn i "Bildelenke". Videoen vil automatisk fylle hele bredden, så du må skrive inn prosent hvis du vil at den skal være mindre. F.eks. 50% for halv bredde.

Velg hovedbilde

Etter du har lagret en nyhet/underside med flere bilder kan du velge hvilket som skal være hovedbilde. Hovedbildet er det som vises i listen over nyheter. Dette gjør man ved å klikke på stjernen på bildet, til venstre for "slette-krysset".


Pris

Vi hjelper deg å sette opp alt. Dere trenger kun å legge inn innhold. Lisens, drift og systemoppdateringer kun kr:

990,-

pr mnd.

Etablering 4990,-
inkl mva

ferdig levert & klar til bruk
Klubbnettsiden leveres nøkkelferdig og klar til bruk.
publiser via mobil

Del nyheter, informasjon og bilder direkte fra mobil - superenkelt!

Ingen teknisk kunnskap
Vår løsning lar deg komme raskt i gang med minimal eller ingen opplæring.
Profesjonelt design
Designet for enkel navigasjon på mobil og god presentasjon av informasjon.
Teknisk support
Løsningen leveres med direkte tilgang til hjelp rett fra menyen.
Nettbasert
Klubbnettsiden er nettbasert for enkel tilgang fra alle enheter, hvor som helst.
Oversiktlig forside
Forsiden inneholder hovedbilder, moduler og meny som man lett navigerer seg videre fra.
Redigeringsmuligheter
Du kan når som helst endre menystruktur og legge til nye lag.
Lagsider
Hvert lag og sporstgren får egne sider med viktig informasjon og nyhetsstrøm.
Undersider

Lag så mange undersider du vil og fyll de med viktig informasjon for medlemmene.

Nyheter

Opprett nyheter fra mobil eller desktop og legg til bilder, vedlegg og videoer.

Fokus på klubben

Nettsiden blir levert med klubbens farger, logo og bilder som gir en god følelse av samhold.

Facebookdeling
Med et enkelt tastetrykk kan du dele innhold videre til Facebook.
Brukerinnlogging
Løsningen gir deg brukerinnlogging for alt fra styremedlemmer til trenere.
Valgfrie tilleggsfunksjoner

Du kan utvide løsningen med valgfrie funksjoner etter behov.

Sponsorprofilering

På forsiden får dine sponsorer dedikert plass med god synlighet.

Kontakt oss

Har du spørsmål?

Ring oss på 40 00 67 60
eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ønsker du en demonstrasjon?

Kontakt vår produktansvarlig
Ove Hellevang på telefon 930 98 500