Skip to main content

Hvordan bruke hovednyhet

Skrevet 13. desember 2022

Funksjonen vi kaller Hovednyhet er teknisk sett ikke en nyhet, men en plakat der du kan promotere noe klubben ønsker å fremheve. Det kan være en nyhet, underside eller lagside, men en hovednyhet kan også lenke til en ekstern nettside. F.eks. ved påmelding til et eksternt arrangement.

To linjer med budskap

Vi lar deg legge til opp til to linjer med tekst oppå bildet du har lagt til din hovednyhet. Du velger selv om du trenger en, to eller ingen av linjene. Når det er nevnt, er det mest vanlig å bruke tekstlinjene til å skrive budskapet til hovednyheten.

Bruk et godt bilde sammen med budskapet

Hovednyhet er det først alle vil se når de kommer inn på din Klubbnettside. Førsteinntrykk gjøres innen millisekunder. Sørg derfor å benytt et godt bilde som kan støtte opp under budskapet du skriver oppå bildet. Forsøk å unngå å bruk følgende som bilde:

 1. Bilde/skjermbilde av en plakat laget i f.eks word
  1. Tekstinnholdet blir umulig å lese. I hvert fall fra mobilvisning.
  2. Tekstinnholdet blir ikke søkbart.
  3. Det ser rotete ut, og i de fleste tilfelles beskjæres innholdet i dokumentet for å tilpasse størrelsen på hovednyheten.
 2. Sponsorlogo eller logoer
  1. Loger bli i beste fall uskarpe og kornete.
  2. Det er ingen proff måte å vise frem en stolt sponsor.

Grunnet personvern og rettigheter kan det noe ganger føles vanskelig å finne et passende bilde. Da er det godt å ha tilgang til 100-tusenvis av bilder via gratis bildebanker.

Endre navn i knapp

Inntil nylig sto det kun “Les mer” på knappen, og du kunne ikke endre teksten. Vi har nå åpnet for at du kan selv skrive inn hva som skal stå inni knappen. Bare husk å legge til en lenke i feltet over, ellers synes ikke knappen. Har ikke din klubb enda fått denne funksjonen, gi oss beskjed via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 40006760.

Eksempel på bruk av hovednyhet det ingen tekstlinjer er brukt; kun er ferdig laget plaket/banner og det kun er lagt til lenke til underside og tekst i knapp er endret til “Info og påmelding”.

YouTube video som hovednyhet

Vi har startet å rulle ut en ny funksjon som lar deg lime inn en lenke til en YouTube video. Les mer om dette i vårt tips fra luke 6 - Del video på Klubbnettside.