Skip to main content

Del video på Klubbnettside

Skrevet 06. desember 2022

Klubbnettside har valgt å tilrettelegge for visning av video som allerede er lastet opp på videotjenester som f.eks. YouTube, Facebook eller Vimeo. Du kan vise videoer via 4 funksjoner:

  1. I en nyhet
  2. I en underside
  3. I en modul
  4. I en hovednyhet

YouTube video som Hovednyhet

En ny funksjon fra Klubbnettside er muligheten til å plassere en YouTube video som Hovednyhet. Du trenger kun å gjøre to ting:

  1. Lim inn lenken til YouTube videoen du ønsker å vise frem som en Hovednyhet i “Lenke”-feltet.
  2. Last opp miniatyrbilde som vises før en klikker på spill av knappen.
  3. Legg til tekst til miniatyrbilde (thumbnail). Du kan benytte opp til to tekstlinjer til å legge til et budskap sammen med spill av knappen. Dette hjelper leseren å raskt forstå hva videoen handler om.

Har ikke din klubb fått YouTube-funksjonen enda?

Vi ruller ut nyheten klubb for klubb så ingen går glipp av den nye funksjonen og vi kan svare på relaterte spørsmål. Gir oss beskjed hvis din klubb ønsker å bli oppgradert før vi har rukket kontakte styret. Enten ring oss på 40006760 eller send oss en e-post på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Hvordan legge inn en video i en nyhet, underside eller modul

Når du skriver eller endrer på en nyhet eller underside; klikk på ikonet lengst til høyre merket “Sett inn/endre media”. Da får du opp en boks der du limer inn lenken til videoen du ønsker skal vises.

For å sikre deg at videoen følger bredden på siden uavhengig av skjermstørrelse, kan du endre på det første feltet under “Dimensjoner” til 100%. Felt to under dimensjoner kan du la stå, men ønsker du at avspillingsvinduet skal få litt mer høyde kan du øke verdien fra f.eks. 314 til 414.

Anbefalt mørk bakgrunn i modul

Legger du til en video i en modul har du også mulighet til å endre fargen på bakgrunnen. Her anbefaler vi å bruke en mørk farge. Savner du dette, be klubben kontakte oss.

Alltid 100% bredde i modul

Alltid husk å endre dimensjoner på video til “100%” når du legger til en video via en modul. Bredden er den første verdien du kan endre under feltet “Dimensjoner”. Høyden tilpasser du slik du ønsker.