Skip to main content

Bruk av tabeller

Skrevet 17. desember 2022

Tabeller minner om et regneark. Kolonner og rader krysser hverandre i unison harmoni og gir deg mulighet til å lage system i galskapen. De er like enkle å lage som å sette opp. Du kan til og med lime inn tabeller fra en annen nettside eller program og den vil ofte se ok ut fra PC. Problemene starter når du skal ta hensyn til at nesten 90% av de som leser klubbens nettside, gjør det fra sin mobil.

Fin fra PC, ubrukelig fra mobil

I eksempelet over vises en standard og svært ukomplisert tabell med 6 rader og 4 kolonner. En klassiker for å liste opp kontaktinfo til styret. I eksempelet lengst til venstre under ser du hvordan den samme tabellen vises fra mobil.

Løsningen

Teamet i Klubbnettside hjelper alle klubber med å så kalt stile tabeller før nettsiden lanseres. Vi legger inn en liten kode-snutt som gjør at radene faller under hverandre. Dette gjør at det blir plass til innholdet i tabellen, selv på en høy og slank skjerm. Det liggger allerede flere tabeller på klubbens nettside som du kan kopiere og gjenbruke. Alt du trenger å gjøre blir å ev. legge til eller trekke fra rader eller kolonner samt bytte ut innholdet. Stilen, slik du ser i alternativ bedre eller best over er allerede ivaretatt.

Hvordan kopiere en tabell

Finn en eksisterende tabell på klubbens nettside. Merk tabellen og velg kopier, ev. hold inne CTRL og trykk C (PC) eller CMD og C (Mac).

Hvordan lime inn en tabell

Gå dit du ønsker å bruke en tabell og lim inn ved å holde inn CTRL og trykke V eller eller CMD og V (Mac).

Avansert

Vi skal være den første til å innrømme at det å kopiere og lime inn eksisterende tabeller ikke er en brukevennlig måte å lager tabeller på. Klubbnettside-teamet er stadig på leting etter løsninger som kan gjøre publisering på nettsiden raskere og enklere.