Skip to main content

Bruk av moduler

Skrevet 21. desember 2022

Klubbnettside har en funksjon som, inntil vi kommer opp med det bedre navn, kalles Moduler. Moduler er “bokser” i kolonnen lengst til høyre (fra PC). Det legges alltid moduler på forsiden, og du kan også vise dem under en hovedkategori f.eks. en gruppe som fotball. I skrivende stund finnes det fire forskjellige typer moduler:

Lenke

Lenke-modul gir deg en rask måte å plassere en eller flere lenker på nettsiden. Etter å ha fylt ut tittel, valgt hvor i menyen modulen skal vises og definert type, fyller du ut tittel- og lenkefeltet og velger om lenken skal åpnes i et nytt vindu eller ikke.

Nytt vindu

Vi anbefaler å endre valget til “Nytt vindu” hvis det du lenker til går til en annen nettside enn din egen.

Samme vindu

Vi anbefaler å la valget stå på “Samme vindu” så lenge du lenker til informasjon som ligger på din egen klubbnettside.

Bildemodul

Bildemodul lar deg laste opp ferdig laget grafikk eller bilder. Ofte er dette en annonse eller banner med et budskap. Når en laster opp ferdig laget grafikk som inneholder tekst, er det veldig viktig å huske på størrelse og kontrast. Se tidligere tips om dette.

Tekstmodul

Tekstmodul er den typen modul som gir deg flest muligheter. Du får tilgang til den samme tekstredigeringen du får når du lager en nyhet eller underside. Det vil si at du kan kombinere tekst-, grafikk- og bildeinnhold.

Avansert ildsjel

Er du en avansert administrator kan du også utnytte tilgang til kildekode. I så fall, gå til Vis > Kildekode. Da får ut et åpent vindu der du kan lime inn diverse kodesnutter og generelt skrive din egne kode. Av sikkerhetsmessige årsaker tillater vi ikke bruk av script. Når det er nevnt kan det søkes om å få lagt inn dette. Ta kontakt via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 40006760.

Nest kamp modul

Hvis din klubb abonnerer på Fotballdata, enten via Klubbnettside eller direkte med Fotballdata, vil du kunne velge en fjerde type modul med navn Neste kamp. Er denne funksjonen aktivert vil vi sende klubben en oversikt over alle lag-id’er. Alt du trenger å gjøre er å velge hvor modulen skal vises og deretter skrive inn lag-id for det laget du ønsker å vise neste kamper for.

Bakgrunnsfarge for boks

Lenke- bilde og tekstmodul kan du endre bakgrunnsfargen. Fargene er forhåndsdefinert sammen med klubben slik at klubbens identitet opprettholdes på tvers av nettsiden.