Bruk av lenker
Å lenke noe fra en siden til en annen er kanskje en handling du kjenner til og har gjort mange ganger? Å lenke sammen forskjellig sider på egen nettside gir leseren mulighet til utvide hva de kan lese om. Dette settes det stor pris på og det oppfattes som brukevennlig.
Klikk her for å lese mer
En ofte brukt metode når en lenker til noe er å kun lenke et enkelt ord som “her”. Utfordigen med å lenke på denne måten, er at leseren ofte ikke legger merke til at tre små bokstaver er lenket. Da er det mye bedre å heller lenke opp hele setningen eller en del av den. Eksempel:
Resultater fra dagens arrangement finner du her, mens resultater fra alle andre arrangement finner du her.
Resultater fra dagens arrangement finner du her, mens resultater fra alle andre arrangement finner du her.
Lenke til vedlegg
På samme måte som du lenker noe til en intern eller ekstern side kan du også lenke til vedlegg. Det krever en del klikking og tar mye lenger tid enn å bruke Klubbnettside sin dedikerte vedleggsfuksjon.
Lenke til online dokumenter
Noen klubber, som har alle sine dokumenter i en internettmappe som Google Drive eller Microsoft Share Point, lenker direkte til disse. Da slipper de å laste opp nye dokumenter etterhvert som de oppdateres. Hørtes dette lurt ut og du har lyst å vite hvordan din klubb kan få bedre kontroll på felles dokumenter? Ta kontakt via
Hele webadresser
Å lime inn webadressen kan noen ganger har en verdi for leseren. La oss si at klubben har en nettbutikk som har webadressen butikk.klubbensdomene.no. Siden adressen er relativt enkel å huske og skrive passer den fint inn på nettsiden. I andre tilfeller er webadressen lang og uleselig. Da er må du huske å første skrive en tekst og deretter lenke den lange webadressen til denne. Her er et eksempel på hva du ønsker å gjøre:
I stedet for å lime inn: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/nif-tilbyr-idrettslag-hjemmesidelosning/
Skriv heller f.eks.:
NIF tilbyr nettsideløsning for klubber og idrettslag.
Gjør du ikke dette vil ikke bare det ligge en lang webadresse på din nettside. Den lange webadressen vil i noen nettlesere på mobil oppfattet som ett ord. I slike tilfeller vil det “ordet” dytte alt innholdet til siden, i stedet for å bryte ordet, og du ender opp med noe som ser veldig rart ut.