Skip to main content

Bruk av innledning

Skrevet 16. desember 2022

Innledning, eller ingress som det også kalles, skal gi leseren en introduksjon til hva resten av nyheten handler om. Bruk av innledning er valgfri, så hvis f.eks. din nyhet er så kort at du knapt nok klarer å skrive tre setninger under som hovedtekst, er det greit å la innledning stå åpen.

Ingen stil eller avsnitt

Innledning stiles som så kalt ren tekst på Klubbnettside. Det vil si at du verken kan påvirke størrelse eller avsnitt på teksten du skriver.

Lenge på en innledning

Som en tommelfingerregel bør en innledning være på maksimalt 50 ord. Mellom 30 og 40 vil nok være optimalt. Er du usikker på hvor mange ord du har skrevet kan du enkelt kopiere innledningnen din og midlertidig lime den inn i hovedteksten. Da vil automatisk antall ord vises nede i høyre hjørne.

Innledning vises på forsiden

Nyheten du har skrevet blir vist sammen med andre nyheter i den rekkefølgen de ble publisert. I denne visningen ser leseren: hovedbilde, emner, tittel og innledning, og de må klikke på Les mer-knappen for å se hele nyheten med hovedtekst. Derfor er innledningen du har skrevet med på å hjelpe leseren til å klikke inn på nyheten. Se forrige ukes tips som blant annet tok for seg clickbait.