Skip to main content

Balansering av sponsorlogoer

Skrevet 08. desember 2022

Sponsorer kan vises på flere måter via Klubbnettside, men det to vanligste plasseringene er via Klubbnettside sin sponsorvegg-funksjon eller som modul. Uavhengig av hvor sponsorer skal vises ønsker du at logoene vises på en noenlunde lik måte. Det er ikke alltid like lett når noen logoer er lange og tynne mens andre er høye og brede (Se eksempel over).

Hva betyr å balansere

Vi kaller det å balansere når vi tilpasser hvordan hver logo vises sammen med andre. Det finnes en relativt enkel metode som alltid gir deg perfekt resultat.

Du vil trenge et bilderedigeringsprogram. Se tidligere tips om hvilket program vi anbefaler, hvis du ikke allerede har et installert.

Fremgangsmetode steg for steg:

  1. Start ditt redigeringsprogram
  2. Lag et nytt dokument med f.eks. bredde 500 pixler og høyde 200 pixler
  3. Importer logoen og plasser logoen slik at den passer inni boksen du har laget
  4. Eksporter det nye “bildet” du har laget som .JPG (for å minimere filstørrelse)

Balansere flere logoer fra samme 500x200 pixler dokument

Du kan importere så mange logoer du trenger inn samtidig. Hver av de vil legge seg som lag (layeres). Etter du har tilpasset hver enkelt logo til å passe inni boksen, skjuler du alle lag utenom den du ønsker å eksportere, og eksporterer.

Skjermopptak vises her:

Tekst til video: Her viser vi at to logoer med helt forskjellig form tilpasses inni en boks og klargjøres til eksport.

Hvordan lenke en sponsorlogo til en webadresse

Ønsker du lenke en sponsor sin logo til f.eks. sponsors nettside, klikker du bare på logoen og velger lenke ikonet merket “Sett inn/endre lenke”. Da åpner det seg et et lite vindu der du limer inn hele webadressen i feltet “Url”. Lenker du ut av egen nettside, kan det også være smart å endre feltet “Mål” fra “Ingen” til “Nytt vindu”.

Sponsorlogo som modul

Det er identisk fremgangsmetode som er nevnt over for å legge til en sponsorlogo som en modul. I administratormenyen velger du “Moduler”. Så gjør du følgende:

  1. Velg “+ Ny modul”.
  2. Skriv inn navnet på modulen, f.eks. Sponsor + navn på sponsor. 
  3. Velg type “Tekst”
  4. Legg til sponsorlogo